Laat je relatie weer bloesemen

Heel je iiefdes relaties

Vanaf dat mijn eerste huwelijk eindigde hebben relaties mijn facinatie. Hoe doen wij mensen dat?
In een relatie zijn en toch jezelf niet verliezen.
Er zijn voor elkaar én de beste versie van jezelf mogen worden, beide. Dat moet toch mogelijk zijn?

Dankzij mijn eigen zoektocht en mijn massagepraktijk heb ik mee mogen luisteren naar de vele belevenissen rond relaties.
Ik ontdekte patronen in de pijnen en een opvallend taal verschil tussen man en vrouw.
Taalverschil van het lichaam , taalverschil van emoties, taalverschil van het denken en in het handelen.

We weten allemaal dat mannen verschillend zijn van vrouwen maar waarom handelen we daar dan niet echt naar in het dagelijks leven? Mijn insziens omdat het ons niet geleerd is.

Ik kom uit de tijd van de tuinbroek toen mijn sexualiteit zich ging ontwikkelen. Unisex. Man en vrouw eender. Wij vrouwen waren gelijk aan mannen. Een mooie poging tot het rechttrekken van rechten in een dominate mannencultuur. Maar leerde ik wat vrouwzijn/manzijn dan eigenlijk inhield? Het boekje" mannen komen van mars en vrouwen van venus" kwam op de markt en we lachten, knikten bij herkenning, maar wat deden we ermee? 

Vandaag de dag is het rond intimiteit en sexualiteit niet anders als ik mijn oor te luisteren leg.
 Man;" ja toen we net getrouwd waren was het iedere dag feest maar nu is het alle dagen te moe of geen zin". Vrouw;" Ja , hij bekijkt het maar, ik ben moe van alles wat op mijn bordje ligt en het onbegrip." Of Man; "Ik word gek van al dat gezeur en gecontroleer van haar" Vrouw "Hij kan ook nooit eens mij gewoon alleen knuffelen" Of Man "Ik moet altijd initiatief nemen, het is net alsof ze het voor mij doet" Vrouw; "Nu ik in de overgang zit ben ik er gewoon helemaal klaar mee". 

 Wij stellen zitten door alle jaren heen vaak zo vast in alles wat onze relatie ons gebracht heeft en ook vooral niet gebracht heeft. Miscommunicatie ten top.  Velen zijn er innerlijk murm door geworden en kiezen voor zichzelf. Maar wij zijn allen ook mannelijk en vrouwelijk in onszelf, hebben ankering nodig en gedijen nu eenmaal bij aanraking. We hebben toch eens voor deze partner gekozen vanuit liefde! Willen toch eigenlijk dat onze kinderen opgroeien in ons gezin, samen alle dagen."Het ontkennen van sensualiteit en sexualiteit is als het ontkennen van je menselijkheid". 
Het (weer) laten doorstromen van deze energie geeft je levensvreugde en brengt je bij jouw kern/essentie!


Ik heb zelf mogen ervaren wat dit veld van energie met je doet als je er ten volle in kan staan. Het is een bron als zuurstof voor je lichaam. En het grappige is dat die bron ER IS, net als de zwaartekracht, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Alleen het je bewust te worden en erbij  te blijven. Zoiets als dat je als kind ontdekte dat je blijkbaar altijd adem haalt omdat je onder water bij zwemles dat opeens niet  meer kon. Er wakker in worden dus.

Maar hoe doe je dat? Niet iedereen krijgt "zomaar" een bewustzijnsmoment hierin.
Voor mij begon alles met zelfonderzoek ipv partneronderzoek. Het is niet één sleuteltje maar een ontdekkingsreis . Het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf te gaan horen. Begrip te geven. Allebeide. Alles wat klinkt in je te omarmen. Miscommunicatie op te heffen. Stap voor stap. Zo komt er doorstroming opgang in jou en word je gevoeliger voor het veld dat er altijd is. Zo krijg je inzicht in al je relaties en weet je wat wel en niet goed voelt voor jou. Zie je patronen en worden er woorden gevonden vanuit jezelf die je kan gaan delen met je dierbare.
Soms  kan een opmerking vanuit een ander perpectief opeens een hele lading irritatie weg laten vloeien.

Ben je nieuwsgierig naar jouw man/vrouw thema's en wat ze met je relatie doen?Hoe je jezelf vlot kunt trekken en je relatie weer/meer kan laten stromen? Maak dan een gratis skype-afspraak om te ervaren of ik wat voor je kan betekenen.
Of volg een themadag . Je zult versteld zijn wat er leeft in jou.

Themadag man en vrouw in verbinding voor vrouwen.
Themadag man en vrouw in verbinding voor stellen.
Voor de vrouwen; Neem contact met mij op voor een gratis luisterend-oor-gesprek via skype.